V. závod v RC Offroad trialu Severní Moravy.

14.10.2012 16:41

V sobotu 6.10.2012 proběhl ve spolupráci se společností Robotic-City a správou Dolu Michal - V. závod v RC Offroadtrialu Severní Moravy.

 

Přípravy na závod probíhaly v podstatě celý týden a vyvrcholily v pátek odpoledne, kdy se hrabalo listí a Worm stavěl branky (myslím, že na tento závod byly tratě obzvláště vychytané).

Všichni z organizačního týmu si celkem slušně na trati fyzicky  mákli, aby bylo vše co nejlépe nachystáno.  Worm zařídil opět samolepky a diplomy.

Počasí jsme měli objednáno už měsíc dopředu a jen jsme čekali kolik dorazí jezdců. Nakonec nad všechna očekáváni dorazilo 28 jezdců, což nás příjemně překvapilo.

Na tento závod  jsem poprvé zapojili i PC techniku, která nám nakonec podstatně urychlila vyhodnocení celého závodu.

Celkem bylo nachystáno 5 sekcí i když původně jsme počítali jen se čtyřmi. Pátá byla postavena jen pro případ, že zbude čas, který nakonec díky dobré organizaci vyšel ;-)

Po registraci a vylosování si startovního pořadí proběhla krátká rozprava. V 10 hodin se odstartoval závod kdy se startovní pole rozdělilo do dvou skupin. V rámci urychlení závodu každá skupina projížděla jednu sekci a posléze se skupiny zaměnily. Jakmile se již začali hromadit jezdci kteří měli odjeté obě dvě sekce otevřela se sekce č.:3. To už bylo po poledni takže se rozpálil gril, závod se přerušil za účelem obědové pauzy.

Od počátku se avizovalo,  pro ty co mají rally podvozky ať si je vezmou s sebou, že se pokusíme zprovoznit i rallycrossovou trať. Podmínky sice nebyly ideální, ale první nadšenci využili obědové pauzy právě na vyzkoušení této dráhy.

Po obědové přestávce se dojela třetí sekce a otevřely se sekce č.4 a č.5.

Kolem 18 hodiny poslední závodníci projeli poslední brankou.

Rychlé uzavření výsledků. Odmazání nejhorší sekce a vyhlášení vítězů.

Pote ještě chvíli než bude tma volné ježdění jak na offroadové dráze tak na rallycrossové dráze.

Galerie z akce:

https://banjo111.rajce.idnes.cz/RC_OFFROAD_TRIAL_JAJEKLAND_6.10.2012/

https://nikollas81.rajce.idnes.cz/jajekland_off_road_trial_zavod_5./

https://kiki068.rajce.idnes.cz/II.zavod_Off_Road_Trialu-Jajekland_6.10.2012/

Video Reportáž na titulní stránce